Chemie

Analýza tyrosolu v nápojích plynovou chromatografií

Obor: Chemie

Typ: laboratorní

Supervizor: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.

obsazený projekt (na projektu již pracuje plný počet studentů, neni možné se již přidat)

Tyrosol a další alkoholy odvozené od metabolismu aminokyselin jsou důležitými složkami potravin z mnoha různých hledisek počínaje biochemickými aspekty, přes celou řadu technologických souvislostí až po hlediska senzorická a zdravotní. Cílem práce je navržení a aplikace vhodné metody pro extrakci, derivatizaci a následnou analýzu tyrosolu plynovou chromatografií. Navržený postup bude aplikován při analýze nápojů, u kterých se předpokládá, že během výroby, zrání nebo skladování prochází procesem intenzivních (bio)chemických přeměn jako je například kvašení piva nebo zrání vína.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)