Chemie

Počátky „fast foodů“: Detekce specifických organických látek v keramice

Obor: Chemie

Typ: laboratorní

Supervizor: RNDr. Lukáš Kučera, Ph.D.

obsazený projekt (na projektu již pracuje plný počet studentů, neni možné se již přidat)

Cílem výzkumu je vývoj nové metody pro detekci specifických nepolárních látek z archaeologických nálezů poukazující na přítomnost zbytků potravy. Vzorky keramických nádob budou pokrývat časový úsek od doby kamenné až po ranný středověk. Jako hlavní technika bude použita plynová chromatografie s hmotnostní detekcí. Pro dosažení nízkých detekčních limitů budou využity módy MRM a SIM.

Zpět

Nastavení cookies a ochrany soukromí

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies a případné další síťové identifikátory, které mohou obsahovat osobní údaje (např. jak procházíte naše stránky). My a někteří poskytovatelé námi využívaných služeb, máme k těmto údajům ve Vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Tyto údaje nám pomáhají provozovat a zlepšovat naše služby. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas. Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit nebo odvolat (odkaz najdete v patě stránek).

(Technické cookies nezbytné pro fungování stránek. Neobsahují žádné identifikační údaje.)
(Slouží ke statistickým účelům - měření a analýze návštěvnosti. Sbírají pouze anonymní data.)
(Jsou určeny pro propagační účely, měření úspěšnosti propagačních kampaní apod.)